Pages Menu

Categories Menu
Najlepsze tabletki na odchudzanie. Jak wybrać dobre tabletki na odchudzanie? Ranking tabletek na odchudzanie
Wiele osób zmaga się z nadprogramowymi kilogramami, dlatego też aby się ich pozbyć stosują oni diety, zwiększają
Dermatologia estetyczna Warszawa. Czy da się usunąć zmarszczki? Usuwanie zmarszczek botoksem
Zmarszczki, utrata jędrności skóry, utrata owalu twarzy to najbardziej rozpoznawalne oznaki starzenia, które pogłębiają się
Oporny tłuszcz- czy można go się pozbyć? Redukcja opornego tłuszczu - wspomaganie odchudzania
Wiele osób zmaga się z nadprogramowymi kilogramami, a co za tym idzie i również tkanką tłuszczową. Warto zaznaczyć, że osoby
Sklep z ubraniami weselnymi.
Zbliża się jeden z najważniejszych dni w twoim życiu? Chcesz, aby każdy element był idealny, nie tylko w związku z przebiegiem imprezy, ale również z wyglądem twoim oraz twojego partnera.
Terapie keratynowe - zabiegi keratynowe
Piękne włosy są dumą kobiet. Niestety, niektóre panie mają powody do narzekania. Może zdarzyć się tak, że włosy ulegają zniszczeniu poprzez nieodpowiednie ich traktowanie. Bardzo
Usuwanie znamion Warszawa. Jak pozbyć się znamion na skórze? Zabieg usuwania brodawek
Wiele osób zmaga się z problemem skórnym jakim są różnego rodzaju znamiona, brodawki, czy inne zmiany. Ich pochodzenie może być różne,
Salon urody - stylista poznań
W XXI wieku salon urody można napotkać nie tylko w dużym mieście takim jak poznań, ale i w każdej małej miejscowości. Jednakże nie każdy salon oferuje usługi na jednakowym poziomie. Przy

Posted by on mar 6, 2017 in Zdrowie |

Top 10 najzdrowszych warzyw

Top 10 najzdrowszych warzyw

Często słyszymy, że warzywa są zdrowe i jak istotne jest spożywanie ich w ciągu dnia, ale czy zastanawialiśmy się kiedyś, które z nich są najzdrowsze?

10 najzdrowszych warzyw:

Brokuły – to właśnie one są uznane za jedne z najzdrowszych warzyw. Zawierają one składniki mineralne i antyoksydanty, które mają silne właściwości antynowotworowe. Brokuły zapobiegają takim choroba jak nowotwory płuc, odbytu i żołądka, anemii, wrzodom żołądka oraz wspomagają odporność.

Brukselka –zawiera duże ilości kwasu foliowego oraz takie witaminy jak B, C,K oraz błonnika, potasu i kwasów omega-3.

Batat – Zawiera witaminy takie jak A, C, manganu, błonnika i żelaza.

Papryka – spożycie papryki, dzięki dużej ilości likopenu i kwasu foliowego, poprawia funkcjonowanie serca. Zmniejsza dodatkowo ryzyko zachorowania na nowotwór jelita, pęcherza, trzustki i płuc.

Cebula – jest źródłem m. in. witaminy A, E, B6 i PP, C, przez co wzmacnia odporność i pomaga walczyć z chorobami serca i cukrzycą.

Bakłażan – jest bogaty w antyoksydanty, które działają antynowotworowo. Bakłażan zawiera ponadto dużo potasu i błonnika.

Szpinak – spożywanie szpinaku zapobiega takim chorobom jak – anemii, osteoporozie, artretyzmowi, nowotworom, chorobom serca.

Kapusta – ma działanie oczyszczające i zapobiegające artretyzmowi.

Burak – warzywo wspomagające odporność oraz posiada duże ilości kwasu foliowego

Pomidor – spożywanie tego warzywa, zmniejsza ryzyko zawału serca.