Pages Menu

Categories Menu
Terapie keratynowe - zabiegi keratynowe
Piękne włosy są dumą kobiet. Niestety, niektóre panie mają powody do narzekania. Może zdarzyć się tak, że włosy ulegają zniszczeniu poprzez nieodpowiednie ich traktowanie. Bardzo
Mydło aleppo z czarnuszką. Najlepsze kosmetyki naturalne - dobry olejek arganowy
Coraz więcej osób ma świadomość tego, że naturalne produkty w kuchni, czy w kosmetyce wywierają pozytywny wpływ zarówno na zdrowie jak i
Salon urody - stylista poznań
W XXI wieku salon urody można napotkać nie tylko w dużym mieście takim jak poznań, ale i w każdej małej miejscowości. Jednakże nie każdy salon oferuje usługi na jednakowym poziomie. Przy
Najlepszy fryzjer - prostowanie włosów cena: Poznań,
Znalezienie dobrego fryzjera może graniczyć z cudem, zwłaszcza w mniejszych miejscowościach. Tutaj nie chodzi wyłącznie o umiejętności fryzjerskie, ale i o klimat panujący
Serum do cery dojrzałej. Jak dbać o cerę dojrzałą? Peeling medyczny złuszczanie naskórka
Wraz z upływem czasu zmienia się kondycja skóry, a także i jej wymagania i potrzeby. Ważne jest zatem to, aby w odpowiedni sposób
Kosmetyki do salonów kosmetycznych - profesjonalne kosmetyki do włosów
Kobiety reprezentujące starsze pokolenia mówiły, że piękne włosy i eleganckie buty to podstawa każdej zadbanej kobiety. Od tego powiedzenia, które
Dobry fryzjer - koloryzacja włosów, cena: Poznań
Prawie wszyscy marzą o fajnej fryzurze, która odpowiada aktualnym trendom. Przy doborze fryzury trzeba brać pod uwagę nie tylko modę, ale kształt twarzy, typ sylwetki -

Posted by on mar 6, 2017 in Zdrowie |

Top 10 najzdrowszych warzyw

Top 10 najzdrowszych warzyw

Często słyszymy, że warzywa są zdrowe i jak istotne jest spożywanie ich w ciągu dnia, ale czy zastanawialiśmy się kiedyś, które z nich są najzdrowsze?

10 najzdrowszych warzyw:

Brokuły – to właśnie one są uznane za jedne z najzdrowszych warzyw. Zawierają one składniki mineralne i antyoksydanty, które mają silne właściwości antynowotworowe. Brokuły zapobiegają takim choroba jak nowotwory płuc, odbytu i żołądka, anemii, wrzodom żołądka oraz wspomagają odporność.

Brukselka –zawiera duże ilości kwasu foliowego oraz takie witaminy jak B, C,K oraz błonnika, potasu i kwasów omega-3.

Batat – Zawiera witaminy takie jak A, C, manganu, błonnika i żelaza.

Papryka – spożycie papryki, dzięki dużej ilości likopenu i kwasu foliowego, poprawia funkcjonowanie serca. Zmniejsza dodatkowo ryzyko zachorowania na nowotwór jelita, pęcherza, trzustki i płuc.

Cebula – jest źródłem m. in. witaminy A, E, B6 i PP, C, przez co wzmacnia odporność i pomaga walczyć z chorobami serca i cukrzycą.

Bakłażan – jest bogaty w antyoksydanty, które działają antynowotworowo. Bakłażan zawiera ponadto dużo potasu i błonnika.

Szpinak – spożywanie szpinaku zapobiega takim chorobom jak – anemii, osteoporozie, artretyzmowi, nowotworom, chorobom serca.

Kapusta – ma działanie oczyszczające i zapobiegające artretyzmowi.

Burak – warzywo wspomagające odporność oraz posiada duże ilości kwasu foliowego

Pomidor – spożywanie tego warzywa, zmniejsza ryzyko zawału serca.