Pages Menu

Categories Menu
Odchudzanie Szczecin. Jagody acai- najlepsze przy odchudzaniu. Acai berry 900 - opinie
Zbędne kilogramy, nadmiar tkanki tłuszczowej to zdaniem wielu osób przede wszystkim defekt urodowy, jednak w rzeczywistości jest to
Zabiegi odmładzające Warszawa. Najbardziej popularne zabiegi odmładzające - laserowe usuwanie przebarwień
Oznaki upływającego czasu w postaci zmarszczek na skórze, przebarwień, utraty jędrności, czy innych podobnych są
Makijaż permanentny Częstochowa, kurs makijażu permanentnego Poznań
Codzienny makijaż zabiera sporo czasu. W przypadku makijażu do pracy nie ma mowy oczywiście o zbyt wyrazistej kolorystyce, jednakże staranny i naturalny
Makijaż permanentny- dla kogo? Makijaż permanentny Zabrze. Kartridże do makijażu permanentnego
Dbanie o urodę jest powszechne nie tylko jeśli chodzi o kobiety, ale również i o mężczyzn. Warto jednak zauważyć, iż obecnie
Oporny tłuszcz- czy można go się pozbyć? Redukcja opornego tłuszczu - wspomaganie odchudzania
Wiele osób zmaga się z nadprogramowymi kilogramami, a co za tym idzie i również tkanką tłuszczową. Warto zaznaczyć, że osoby
Terapie keratynowe - zabiegi keratynowe
Piękne włosy są dumą kobiet. Niestety, niektóre panie mają powody do narzekania. Może zdarzyć się tak, że włosy ulegają zniszczeniu poprzez nieodpowiednie ich traktowanie. Bardzo
Pudełka na kosmetyki. W jakim celu odwiedza się salon kosmetyczny? Salon kosmetyczny Bemowo
Dbanie o urodę od wieków w leży naturze kobiecej. Panie wykonują makijaż, dobierają starannie ubrania oraz fryzurę, a także samodzielnie

Posted by on mar 6, 2017 in Zdrowie |

Top 10 najzdrowszych warzyw

Top 10 najzdrowszych warzyw

Często słyszymy, że warzywa są zdrowe i jak istotne jest spożywanie ich w ciągu dnia, ale czy zastanawialiśmy się kiedyś, które z nich są najzdrowsze?

10 najzdrowszych warzyw:

Brokuły – to właśnie one są uznane za jedne z najzdrowszych warzyw. Zawierają one składniki mineralne i antyoksydanty, które mają silne właściwości antynowotworowe. Brokuły zapobiegają takim choroba jak nowotwory płuc, odbytu i żołądka, anemii, wrzodom żołądka oraz wspomagają odporność.

Brukselka –zawiera duże ilości kwasu foliowego oraz takie witaminy jak B, C,K oraz błonnika, potasu i kwasów omega-3.

Batat – Zawiera witaminy takie jak A, C, manganu, błonnika i żelaza.

Papryka – spożycie papryki, dzięki dużej ilości likopenu i kwasu foliowego, poprawia funkcjonowanie serca. Zmniejsza dodatkowo ryzyko zachorowania na nowotwór jelita, pęcherza, trzustki i płuc.

Cebula – jest źródłem m. in. witaminy A, E, B6 i PP, C, przez co wzmacnia odporność i pomaga walczyć z chorobami serca i cukrzycą.

Bakłażan – jest bogaty w antyoksydanty, które działają antynowotworowo. Bakłażan zawiera ponadto dużo potasu i błonnika.

Szpinak – spożywanie szpinaku zapobiega takim chorobom jak – anemii, osteoporozie, artretyzmowi, nowotworom, chorobom serca.

Kapusta – ma działanie oczyszczające i zapobiegające artretyzmowi.

Burak – warzywo wspomagające odporność oraz posiada duże ilości kwasu foliowego

Pomidor – spożywanie tego warzywa, zmniejsza ryzyko zawału serca.